25 Mayıs 2015 Pazartesi

ŞİŞLE KOLAY BEBEK PATİĞİ YAPILIŞI

PATİĞİMİZİN YAPILIŞI:
Şişimize 22 ilmek atıyoruz.23 sıra haraşo ördükten sonra 10 sıra kesilir ve sarı ip ile 4 sıra düz örülür, yeşil ip ile 4 sıra ters örüyoruz.9 sıra sarı, 8 sıra yeşil olduktan sonra kesiyoruz.Resimde görüldüğü gibi dikiyoruz.

Tüm Yapılan Bebek Yeleği Modelı Anlatımlı Yapılış

https://www.facebook.com/Yesimin.El.iSi.Bahcesi 
ACİKLAMA:75 ilmek ile haroşa başlıyoruz. İlmekleri 10 ilmek yaka, 20 ilmek roba ve 45 ilmek gövde olmak üzere 3'e bölüyoruz. Haroşadan sonra düz örgüye geçiyoruz. Yeleğin etek ucuna ajur yapıyoruz. (İpin kalınlığına ve şişe göre ayarlanabilir. Ben örneğe ölçerek belirledim ilmekleri...)5 defa ajur yaptıktan sonra bir kerede arttırdığımız ilmekleri kesip, desen yapıyoruz. 
Gövdeden robaya geldiğimizde 1 defa roba altından dönüyoruz. Sonraki sırada gövde ve robayı örüyoruz ve yakadan 1 defa geri dönüyoruz. Ardından tüm ilmekleri örüyoruz. Kısaca gövde 4 sıra örülürken; roba 2, yaka da 1 sıra örülüyor. 
Gövde ilmekleri şişte bekletilirken; kol için 5 kez ajur deseni uygulanır... Kol bitiminde ilmekler yeniden birlikte örülerek devam edilir. Tabi kolun rahat olması için gövdede de desene devam ediyoruz ve ajuru 1 defa yapıyoruz. Arkayı ördükten sonra yeniden kol için ilmekleri ayırıyoruz.. 
Yeleğimizi başladığımız gibi yine haroşa ile bitiriyoruz. Tabi önüne ilmek açmayı da ihmal etmiyoruz..
bitmiş hali

başlamgıç kısmı

kol kısmı

yaka kısmı

kol kısmı detayı

yandan görünüşü

acık şekılde görunumu